Deltapontjes: De leukste pontjes rondom het Haringvliet

 

Beleef het water en vaar mee met één van de Deltapontjes! Met deze veerpontjes kunnen jong en oud letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Ervaar de rust, de ruimte en de omgeving optimaal tijdens het varen. Elke overtocht geeft een gevoel van vrijheid en vergroot je blik op de wereld. Iedere vaarverbinding is uniek en elk gebied aan de overkant heeft zijn eigen karakter. Geen één veerpont is hetzelfde en elke overtocht heeft zijn eigen charme.  Vaar mee met de Anna, de Lucretia, The Queen Jacqueline, het Roonsveer, de Putter, de pont naar Tiengemeten, het Geuzenveer, de Waterpoort, het Leeuweveerke of met de Expeditie Haringvliet. Deze laatste biedt een de ultieme vaar- en natuurbeleving en wordt in 2019 verzorgd door Linquenda II en de Hoeksche Vaart met de Heicondias.

Begin en eindig je dag met een overtocht. Pak de pont en vaar weg van de dagelijkse beslommeringen. Neem als je wilt je fiets mee op de pont, en ontdek je bestemming met behulp van het fietsknooppuntensysteem. Of ga te voet en stippel je wandeling uit over de wandelroutenetwerken van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Maak kennis met de plaatselijke horeca en rust wat. Ook voor kinderen is een overtocht met een pontje een avontuur. Ofwel: de Deltapontjes vervelen nooit. Niet voor niets worden de Deltapontjes ook wel de leukste pontjes rondom het Haringvliet genoemd!

 

Meer informatie

Voor details over de Expeditie Haringvliet: bezoek http://www.expeditieharingvliet.nl/

Voor details over Rondje Pontje:  bezoek de website van Veerdienst Lucretia en Veerdienst Anna.

In de Deltapontjes Brochure vindt je informatie over de tien veerverbindingen in het gebied rondom het Haringvliet. De brochure bevat de vaarperioden, de vaartijden en de opstapplaatsen. De meesten pontjes varen tussen eind april en eind september, maar sommige varen het hele jaar door voor woon-werkverkeer.  Verder staat in de brochure informatie over fietsen, wandelen en diverse toeristische tips.

 

     Hier  vindt u de Deltapontjes brochure van 2019 met informatie en vaartijden.

 

    Press  for more information about ferries in and around Haringvliet.

 

    Mehr  info über die schönste fähren um den Haringvliet.