Deltapontjes: De leukste pontjes rondom het Haringvliet

11 mei 2021 De  Deltapontjesbrochure 2021 staat online, zie hieronder! LET OP In verband met de corona-crisis kunnen de vaarschema’s en vaartijden van de pontjes afwijken van wat in de brochure is vermeld. Wij raden u aan om voor het plannen van uw reis eerst de site van de betreffende vaarverbinding te checken of contact op te nemen met de betreffende schipper voor de meest actuele informatie. (De contactgegevens staan in de brochure.) Dit om teleurstellingen te voorkomen.

 

Eilandhoppen rondom het Haringvliet!

Deinend op de golfslag van een voorbij varend schip wacht de veerboot tot de laatste passagier aan boord is. Maar dan klinkt het: trossen los! De schroef draait op volle toeren, het water kolkt en de boot komt langzaam in beweging. In het kielzog volgen krijsende meeuwen, speurend naar voedsel.

 

Unieke belevenis

Even weg van de vaste wal en de hectiek van de dag. Met volle teugen genieten van de overtocht, van de wind door je haren, van het opspattend water. Turen naar de overkant of er al land in zicht komt. En dat is nog maar het begin…

 

In de nieuwe editie (de 12e alweer) van de Deltapontjesbrochure zijn niet alleen 10 vaarverbindingen opgenomen, maar ook heel veel informatie over fietsen, wandelen en andere toeristische tips om je verblijf zo leuk mogelijk te maken.

Bovendien is ook de leukste top 3 aan wandel- en fietsroutes toegevoegd. En ook de 10 plekken in de Hoeksche Waard die je gezien moét hebben!

 

Ervaar het zelf. Iedere verbinding is uniek, geen veerboot is hetzelfde en het gebied aan de overkant heeft zijn eigen karakter. Kortom, laat je onderdompelen in de eilandsfeer.

 

Voor meer informatie over actuele vertrektijden download de gratis app ‘overzetveren’ of kijk op de websites van de betreffende vaarverbindingen.

 

Deltapontjesbrochure

De brochure geeft informatie over 10 veerverbindingen in het gebied. Door onvoorziene omstandigheden kunnen vaartijden tussentijds wijzigen. Wil je zeker zijn van de juiste tijden? Check dan voor vertrek de website van de betreffende verbinding.

Achter in de brochure staan per gebied toeristische tips voor een dagje uit of een langer verblijf. Ook de gegevens van de toeristische VVV’s/promotieorganisaties staan hier vermeld. Bijna alle gebieden hebben een fietsknooppuntensysteem en wandelroutenetwerk. Dit maakt het nog makkelijker om de aantrekkelijke gebieden rondom het Haringvliet te ontdekken.

 

Helaas is er in de brochure van 2021 een fout geslopen. De pontjes Numansdorp-Willemstad en (pagina 6-7) en Strijensas-Moerdijk (pagina 8-9) varen in juli en augustus van woensdag tot en met zondag in plaats van woensdag tot en met zaterdag.

 

Hier vindt u de Deltapontjes brochure van 2021 met informatie en vaartijden.

Press  for more information about ferries in and around Haringvliet. (Edition 2021 will be publiced soon)

Mehr  info über die schönste fähren um den Haringvliet. (Die Ausgabe 2021 wird in Kürze veröffentlicht)

 

 

 

 

 

 

Neem een deltapontje en vaar weg van de dagelijkse beslommeringen!