Vier Pasen met kabouter Spruiteprak op Tiengemeten

Op maandag 22 april 2019, tweede paasdag, zijn er in het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum van half 12 tot half 4 paasactiviteiten voor de kinderen.

Paasactiviteiten

De kinderen kunnen eieren versieren, eieren zoeken, een paasmand maken, paashaasmaskers maken en kleurplaten kleuren. Om actief aan alle paasactiviteiten deel te nemen kopen de kinderen een activiteitenkaart in de vorm van een ei. Voor 2 euro kunnen de kinderen dan deelnemen aan alle activiteiten in beide musea. Het activiteiten-ei is in beide musea te koop.

In het landbouwmuseum zijn ook jonge dieren aanwezig. Hopelijk zijn dan ook de eieren uitgekomen, zodat de kuikentjes te bewonderen zijn. Natuurmonumenten organiseert teven een paasexpeditie, struinen door de natuur, met als afsluiting een paasvuur in Speelnatuur. Hiervoor moet je je van tevoren aanmelden bij Natuurmonumenten.

Je ziet, dat op 2e paasdag Tiengemeten omgetoverd wordt tot een Paaseiland. Op het eiland Tiengemeten staat kabouter Spruiteprak met zijn vrouwtje iedereen op te wachten om jullie de weg te wijzen naar de musea.

Aanmelden

Met een combi-museumdagkaart (volwassenen €12,50 en kinderen €6,25) maakt men de overtocht naar Tiengemeten en kan men beide musea bezoeken. Deze combikaart is te koop bij het Info-punt van Natuurmonumenten op de vaste wal bij Nieuwendijk. Elk heel uur vertrekt de pont richting Tiengemeten.