Fietsen

Stap eens op de fiets in de Hoeksche Waard en maak een keuze uit maar liefst 300 kilometer aan fietsroutes. Via het fietsknooppuntensysteem stippel je zelf je mooiste route uit.

Dit fietsroutenetwerk kun je in twee richtingen fietsen. Op elk knooppunt staat een overzichtsbord zodat je precies weet waar je bent. Onderweg wordt je begeleid door groen-witte borden. Op de Eropuit kaart die je hier kunt downloaden vind je alle knooppunten.

Fietstips
Plan je route in alle rust thuis. Dat kan via www.nederlandfietsland.nl/routeplanner. Zo kun je goed het aantal kilometers bepalen, met misschien een optie voor een ‘extra rondje’. De VVV kan je helpen bij vragen over de beschreven fietsroutes.

Eilandhoppen
Rondom de Hoeksche Waard ligt een netwerk van veerverbindingen die je uitnodigen om ook de aangrenzende regio’s te verkennen. Geen  veerpont is hetzelfde en elk gebied aan de overkant heeft zijn eigen karakter. Kijk voor meer informatie op www.deltapontjes.nl.

Fiets huren
Al in de Hoeksche Waard maar geen fiets meegenomen? Geen nood. Kijk op de website van de VVV voor verhuuradressen www.vvvhoekschewaard.nl.

Lekkers van de boer
Tijdens de fietstocht kom je ongetwijfeld langs één of meer historische boerderijen. En zeker in het seizoen kun je onderweg op verschillende plekken lekkers van de boer kopen. Ook vind je er boerderijwinkels met een groot aanbod aan streekproducten.

Op de Eropuit kaart die je hier kunt downloaden, markeren iconen de boerderijwinkels.

Bordje weg? Geef het door!
Zie je dat er op je fietsroute een bordje ontbreekt? Meld dit dan via het Meldsysteem Bewegwijzering Fietsroutenetwerken.

Oplaadpalen elektrische fietsen
Wil je je elektrische fiets opladen? Verspreid over de Hoeksche Waard vind je tien oplaadpalen.

Gemeente Oud-Beijerland 
Bierkade (kop van de haven)
Oude Tol (parkeerplaats Grand Café, Henri Dunantstraat 16)

Gemeente Cromstrijen 
Restaurant De Koningshoeve, Botweg 1a/1b in Klaaswaal
Flohilplein, Numansdorp

Gemeente Binnenmaas 
Museum Hoeksche Waard, Dorpsstraat 13 in Heinenoord
Recreatieoord Binnenmaas, Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland

Gemeente Strijen 
haven Strijen, Molenstraat tegenover nr. 9
haven Strijensas, parkeerplaats bij Buitendijk 2

Gemeente Korendijk 
haven Nieuw-Beijerland (Spuidijk 7)